diumenge, 26 de setembre del 2010

Amanida cuita d'albergínia - Zâalouk

Ja tenim la tardor aquí!!.... Doncs abans que s'hi acabi d'instal.lar del tot, una amanida estiuenca cent per cent bio, feta amb albergínies i tomàquets de l'hort dels meus pares... Ara que a Marroc, gràcies al seu clima, es menja tot l'any, la fruita i verdura tenen una temporada molt més llarga que aquí. El zâalouk es menja habitualment quan es fa dinar o sopar a base de tastets: un platet amb patates fregides, un altre amb peixet fregit, pebrots escalivats, salsa de tomàquet, patates bullides en amanida... Una mica de pa i tothom va picant d'aquí i d'allà.

Ingredients

2 albergínies mitjanes
4 tomàquets
4 dents d'all
1/2 cullerada de cafè de pebre vermell dolç
1/2 cullerada de cafè de comí mòlt
1 cullerada sopera de coriandre i julivert picats
Oli
Sal i pebre

Primer cal coure l'albergínia. Hi ha dues maneres de fer-ho: o bé l'escalivem o bé la coem directament pelada i a trossos dins una cassola i que es vagi fent amb el seu suc. Es considera que queda més saborós si l'escalivem, jo el faig així.
Apart, pelem i tallem a trossos petits els tomàquets, i els coem en una paella o cassola juntament amb l'oli (un bon raig), els alls, la sal, el pebre, el pebre vermell dolç i el comí. Tapar i deixem fer una bona mitja horeta.
Quan la salsa de tomàquet hagi reduït, hi afegir els trossos d'albergínia ja fets, el julivert i el coriandre. Amb la cullera de fusta, rememen i anem aixafant els trossos d'albergínia. Deixem fer fins que tots els ingredients estiguin ben incorporats.
Es menja tant tebi com fred.

Extret de "La cuisine marocaine" de Rachida Amhaouche

4 comentaris:

  1. mmm que bo, m'encanta el zalouk, es més l'anava a fer avui...però només tenía mitja albergina, i malament rai si tenia que fer-lo només amb mitja!!!
    Però es una recepta extraordinaria, i a més molt simple i ràpida!
    Un petonet guapissima!!!

    ResponElimina
  2. Els teus pares tenen hort...doncs tu tens dos tresors (els pares i el seu hort, es clar) XDD

    Molt interessant el teu bloc de cuina marroquina, el poso al blogroll per anar-te seguint

    :)

    ResponElimina
  3. Quina recepta més extraordinaria. Sempre m'ha encantat aquesta amanida, la faig al Riad pels clients que queden alucinats.
    Un gran Blog, de veritat. Molt treballat i amb bones fotos que fan més senzill preparar els plats.

    Ànims i sort !!!

    Anabel

    ResponElimina
  4. Que asco🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤮🤮🤮🤮

    ResponElimina