dijous, 16 de juny de 2011

Amanida tèbia de pastanaga


Les amanides, al Marroc, normalment se serveixen acompanyant els tagins o d'altres plats com el peix fregit. Es disposa el plat principal al mig i s'envolta d'una multitud de petits platets amb les diferents amanides, d'on tothom va picant. Tant se serveixen amanides crues com cuites, per exemple, de patata bullida amanida, mongeta verda o aquesta de pastanaga.

Aquesta és la meva aportació a la Recepta del 15  -amb una mica de retard- que organitzen els blogs Els fogons de la BordetaXocolata desfeta.


Ingredients

Uns 400 grs. de pastanagues
1 gra d'all
1 culleradeta de cafè de pebre vermell dolç
1 culleradeta de cafè de comí mòlt
1 cullerada sopera de julivert picat
2 cullerades soperes de vinagre (també es pot fer amb suc de llimona)
1 cullerada sopera d'oli d'oliva
Sal

Preparació

Pelem i tallem les pastanagues en rodanxes o en bastonets -a Marroc, si la pastanaga va tallada en quatre, sempre treuen el cor de la pastanaga per la preparació de qualsevol plat, ja sigui per una amanida com avui o pel cuscús o tagins-.

Bullim la pastanaga amb aigua, sal i el gra d'all.

Preparem la vinagreta amb les espècies i la sal.

Un cop ben escorreguda la pastanaga, barregem amb la vinagreta i el julivert. Deixem refredar una mica abans de degustar.

Bon profit!

14 comentaris:

  1. Georgina, ja saps que no passa res! sigui del 15, del 16 i del 18! ;) I més si ens presentes una amanida tan bona com aquesta, amb lo que m'agraden les pastanagues!
    Moltes gràcies per participar maca!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. que bona!! (i que fàcil i ràpida) :-)

    ResponElimina
  3. mersi!!! sí sí, fàcil fàcil i bona bona!!!! :D

    ResponElimina
  4. A mi m'agraden mes crues les pastanagues, encara que així de ben presentades tenen una pinta estupenda.

    ResponElimina
  5. que bonita ensalada! me gusta que lleve ajo y comino! :)

    ResponElimina
  6. Pues no l'he tastat mai9 aquesta tot es questió de provar... ja et diré el resultat :)

    Gracies per compartir

    ResponElimina
  7. gràcies a tots! :D

    @Sole, hay quien pica el ajo muy pequeño y lo añade a la ensalada. A mi me disgusta un poco encontrar el ajo crudo, por eso hago esta versión... Un saludo!

    ResponElimina
  8. Quina bona pinta! la provaré de fer prest!

    ResponElimina
  9. QUé bueno que he venido a mirar tu blog, está fantástico, ahora hasta aprenderé un poquito de catalá!! estoy fascinada y te mando mil besos desde Chile

    ResponElimina
  10. gracias!!!
    y prueba con el traductor, con el español funciona bastante bien!
    saludos! :D

    ResponElimina
  11. Ahir vam fer aquesta amanida per sopar, acompanyada d'uns pits de pollastre a la planxa. Estava boníssima! Gràcies per la recepta.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mersi a tu per llegir-la, provar-la i compartir-la!!

      Elimina