dijous, 10 de juliol de 2014

Batbouts farcits

Batbouts farcits

Un dels imprescindibles de la taula ramadanesca són els batbouts (també escrits batbots o batbuts), uns panets que es couen en una paella amb fons gruixut i que tant els podem trobar en versió dolça com salada. Per aquestes dates el més habitual és trobar-los en versió salada, amb farcits d'allò més variats: carn picada, pollastre, mortadel.la, vegetals, amb formatge...

La recepta és la mateixa que utilitzem per fer el pa clàssic, i com aquest, podem variar la proporció de sèmola i farina al nostre gust, jo faig meitat i meitat, però també els faig moltes vegades solament amb farina, queden bé de totes maneres. Els podem fer com avui, afegint-hi el farcit un cop fet el panet, o posar-lo directament a la massa, tancar-la i donar-li forma i coure-la després.

Ingredients 

Batbots200 grams de farina
200 grams de sèmola fina
Una cullerada de postres de sal
1 culleradeta de cafè de llevat sec de forner
De 300 a 350 ml d'aigua tèbia

Preparació

Coent batboutsEn el pla de treball o a la màquina barregem les farines, la sal i el llevat amb l'aigua. Amassem enèrgicament uns deu minuts fins que obtinguem una massa suau i que no se'ns enganxi als dits. Deixem reposar fins que dobli de volum, aproxidament una hora.

Un cop la massa ha llevat, amb l'ajuda d'un corró l'estirem, la deixem ben primeta i amb un tallapastes o un got, fem cercles. Els deixem reposar sobre una superfície enfarinada i ben tapats fins que hagin tornat a doblar el volum (una altra hora).

BatbutsEscalfem una paella en sec i coem els batbouts a foc molt baix. Quan s'inflin per la part superior, ja els podrem girar. Si hem fet els batbouts d'una massa molt prima, ens quedaran inflats i sense molla a dins, com un pa de pita. Si la massa era més gruixuda, obtindrem uns panets plans amb molla, per tant, heu d'experimentar al vostre gust.

Els obrim i els farcim del que més ens agradi, en aquest cas, enciam, tomàquet, ou dur, sardinetes i maionesa.

Els podem congelar sense problemes.

Recordeu que si busqueu una paella per fer batbouts, msemmens o qualsevol altre estri per la cuina marroquina, els podeu trobar a ShopSalma.com, benvinguts!

Bessaha wa raha, bon profit!

8 comentaris:

  1. Ohhh, quina bona pinta! Vaig a buscar l'agenda per marcar-me un dissabte per fer-los :D
    Cada dia em meravella més la cuina marroquina! i en bona part, és gràcies al teu blog.

    A continuar així de bé.
    Una abraçada!

    Anna

    ResponElimina
  2. Que me gustan! Manda me unos cuantos! Je,je

    ResponElimina
  3. Semblen pans pita! que bons te'ls copio segur!!

    ResponElimina
  4. que bo!! no els coneixia pero tenen una pinta fantastica! petons

    ResponElimina
  5. M'entren ganes de fer-ne, sembla prou fàcil i deliciosos! M'emporto la recepta!
    Marta

    ResponElimina
  6. yummy! yummy! Quina pinta! Ara a l'estiu per un sopar fresquet es perfecte!

    ResponElimina
  7. He de buscar la sèmola a veure si la trobo on compro el llevat. Es una recepta que no puc deixar de fer-la.

    ResponElimina