dijous, 16 de juliol del 2015

Xarop de sucre o falsa mel


És a la fi de ramadà que publico aquesta falsa mel... ja ho sé, vaig una mica tard! Però aquesta pràctica recepta la podem guardar pel pròxim any, o per si tenim algun esdeveniment en el qual haguem de preparar dolços en gran quantitat.

Havia vist moltes vegades aquesta recepta però no ha estat fins a aquest any que m'he decidit a provar-la, bàsicament perquè a casa no agraden massa els dolços i en faig en poca quantitat, motiu pel qual sempre utilitzo mel mil flors. El veredicte? El resultat és molt vàlid,  i com que és molt econòmic, aquest xarop és acceptable per banyar els briouats, els makroud o xopar un bescuit, però, en la meva opinió, no pel sellou, per exemple, on la mel i el seu perfum juguen un paper fonamental en el dolç. També és incomparable el plaer de menjar una chebakia que regalima d'autèntica mel amb mil matisos aromàtics.

Aquest xarop és molt fàcil de fer, en realitat és tan senzill com fer un caramel en gran quantitat. Si teniu una olla exprés es fa sense cap complicació ni massa temps. He seguit les instruccions de Ma Fleur d'Oranger, un bloc de referència de cuina en general i marroquina en particular.

Ingredients

2 quilos de sucre
Un litre d'aigua
3 ó 4 bastonets de canyella
Una llimona a rodanxes
100 ml d'aigua de flor de taronger

Preparació

En una olla a pressió hi posem tots els ingredients excepte l'aigua de flor de taronger. Remenem per desfer el sucre, tapem i posem a coure-ho. Comptem 30 minuts de cocció.

Passat aquest temps, obrim l'olla i hi afegim l'aigua de flor de taronger. El caramel estarà gairebé fet, d'un bonic color ambre, però encara força líquid.

Tornem a tapar i ho coem uns 15 minuts. Al cap d'aquest temps haurà espesseït i enfosquit. Hem d'anar en compte de no passar-nos de cocció, ja que el caramel es cremaria i amargaria.

Deixem refredar i a punt per utilitzar!



Bsaha wa raha, bon profit!

1 comentari:

  1. Que bo per recobrir i endolcir les galetes o els pastissos, gracies per la recepta. Petons

    ResponElimina